Renkumse Molen heeft kap en wieken!

Sinds woensdagmiddag 30 oktober 2013 heeft de Renkumse Molen weer een kap met wieken! In alle vroegte begon het team van molenbouwer Adriaens Molenbouw uit Weert met de hijswerkzaamheden. Met een speciale hijskraan werden eerst het spoorwiel en de koningsspil naar binnen gehesen. Met een heldere blauwe lucht en nauwelijks wind, was het perfect weer voor het hijsen. Het ging zo voorspoedig dat het rond 10:15u al tijd was om de nieuwe kap op de molen te plaatsen.

Met het precieze gewicht van 13.515 kilogram werd de kap voorzichtig op de molen aangebracht. Voor dit moment waren veel Renkummers komen kijken. Zij gaven een groot applaus op het moment dat de kap was geplaatst. Een bijzonder moment! Na een korte middagpauze, gingen de hijswerkzaamheden verder en werden de wieken geplaatst. De skyline van Renkum is hiermee in oude glorie hersteld!

Als bestuur van Stichting Exploitatie Renkumse Molen zijn we erg trots op vandaag. De Renkumse Molen heeft weer een kap met wieken. Een aanwinst voor het dorp Renkum en natuurlijk ook de gemeente Renkum! In de komende dagen en weken wordt de molen van buiten en binnen volledig maalvaardig gemaakt. Naar verwachting zal de restauratie aan het eind van dit jaar zijn afgerond. Hierover houden we u op de hoogte!

Bekijk alle foto’s op de Renkumse Molen Fotostream (flickr.com/renkumsemolen)

De plaatsing van de kap en wieken gemist? Bekijk de werkzaamheden van woensdag 30 oktober in 2 minuten!

Heeft u zelf foto’s gemaakt? Stuur ze via www.wetransfer.com naar communicatie@renkumsemolen.nl. Dan zetten wij ze op deze website!