Wethouder lanceert Zes Dorpen Fietsroute bij Renkumse Molen

Op zaterdag 25 juli 2015 lanceert wethouder Erik Heinrich om 12:30 uur de Zes Dorpen Fietsroute bij onze mooie Renkumse Molen. Deze fietsroute is gemaakt door molenvrijwilligers Harry Aardema en Edo van Leersum. De route leidt langs zowel de prachtige natuur als de vele toeristische trekpleisters van de gemeente Renkum.

Tweede fietsroute
Naast de onlangs gepresenteerde ‘Renkumse Molenfietsroute’ is dit de tweede fietsroute die door ons wordt uitgebracht. “De fietsroute is een kleine 40 kilometer lang en loopt alleen door de gemeente Renkum,” legt Edo van Leersum uit. “Hij vermijdt zoveel mogelijk de vaste routes zoals de fietsknooppunten en zal dus zelfs inwoners van de gemeente nog verrassen. De route start en eindigt bij de Renkumse Molen. Halverwege de route is er een rustpunt bij restaurant De Leeren Doedel.”

Ontdek Renkum!
Voorzitter José Hofs is trots op ‘fietsvrijwilligers’ Harry en Edo. “Het is leuk om te zien hoe enthousiast ze zijn in het maken van deze routes,” vertelt Hofs. “Ook dit keer hebben ze weer een uniek exemplaar weten samen te stellen. We hopen toeristen, maar ook inwoners van de gemeente op deze manier meer van het supermooie Renkum te laten ontdekken!”

Kom naar het startsein
De stichtingsvoorzitter doet een oproep aan iedereen die deze nieuwe fietsroute wil komen fietsen, om op 25 juli om 12:30 uur aanwezig te zijn bij het startsein. “Iedereen is van harte welkom en kan de route voor een kleine vergoeding bij ons kopen. Hiermee wordt het behoud en onderhoud van de molen ondersteund. Alle aanwezige fietsers krijgen van de wethouder het officiële startsein en kunnen de route direct gaan fietsen.”