De Renkumse Molen draait!

Afgelopen zaterdag 25 januari 2014 draaiden de wieken van de Renkum Molen voor het eerst officieel uit naam van onze stichting! Een bijzonder moment, waar we reikhalzend naar hebben uitgekeken. Zo’n 70 jaar na de vernieling tijdens de Slag om Arnhem, draait de molen vanaf nu elke zaterdag!

Proefdraaien
De komende weken gebruiken onze vrijwillig molenaars Erik en Mees om met de molen proef te draaien. Het binnenwerk van de molen is helemaal nieuw, dus is het belangrijk dat de molenaars de molen een aantal keer laten ‘indraaien’ en goed leren kennen.

Molenbezoek
De draaiende wieken bleven niet lang onopgemerkt, waardoor we ook onze eerste bezoekers mochten verwelkomen. Vol verwondering hebben ze zaterdag in de molen en op de stelling rondgekeken. Komende zaterdag hopen we op een hardere wind, zodat onze molenaars de maalstenen het eerste graan tot meel kunnen laten malen.

Bezoek-klaar maken
Als stichting gebruiken we de komende weken om de molen verder ‘bezoek-klaar’ te maken. Binnenkort zal er ook een assortiment meelproducten verkrijgbaar zijn. Vanaf mei 2014 hopen we tevens onze eerst schoolgroepen te ontvangen voor een les over de werking van een korenmolen.

Openingstijden
Wilt u de molen bezoeken? Elke zaterdag bent u tussen 10:00 uur en 16:00 uur van harte welkom. Onze molenaars of een gids geven u dan uitleg over de molen.

Officiƫle opening!
De Renkumse Molen wordt op vrijdagavond 4 april 2014 officieel geopend. Vier dit feest met ons mee! Kom vanaf 18:30 uur naar Molenweg 53 in Renkum!