De Renkumse Molen zoekt leerlingmolenaars

Momenteel zijn er twee molenaars actief in de Renkumse Molen. Om de lange historie van de molen in stand te houden en de molen te laten draaien, is De Renkumse Molen op zoek naar leerlingmolenaars. Een leerlingmolenaar volgt een opleiding van ongeveer 1,5 tot 2 jaar met als doel zelfstandig molenaar te worden. Tijdens de opleiding ondersteunt de leerlingmolenaar de huidige molenaars. Zodra de opleiding is afgerond is de molenaar in staat zelfstandig windmolens te bedienen. Hij of zij bedient minimaal 1 à 2 zaterdagen in de maand de Renkumse Molen en geeft indien nodig rondleidingen aan bezoekers.

“Het hebben van grip op de molen in de wind geeft een machtig gevoel. Het werken met de eeuwenoude techniek vraagt regelmatig veel fysieke inspanning, maar het is mijn passie om een mooi product af te leveren en hiermee onderdeel te zijn van een proces van graan tot brood of ander levensmiddel.”, aldus Mees van Norden, molenaar bij de Renkumse Molen.

Heb je interesse in pure techniek en kun je goed samenwerken en met mensen omgaan? Loop dan eens binnen bij de Renkumse Molen voor meer informatie of stuur ons een bericht via het contactformulier of via info@renkumsemolen.nl.