Fairtrade en Molen gezamenlijk op de Dag van de Renkumse Inwoner

Op zaterdag 5 juli ‘De Dag van de Renkumse Inwoners’ zijn de Fairtrade werkgroep gemeente Renkum en Stichting Exploitatie Renkumse Molen samen te vinden aan Molenweg 53 in Renkum. Bij de molen wordt fairtrade koffie en thee geschonken en tussen 12:00 en 14:00 uur worden er pannenkoeken gebakken.

LogoFTRenkum3Beide organisaties hebben voor deze eerste ‘Dag van de Renkumse Inwoners’ de koppen bij elkaar gestoken. “Als Fairtrade werkgroep gemeente Renkum zijn we op zoek gegaan naar een herkenbare plek om de Renkumers over fairtrade te vertellen,” legt Monique van Gerwen, voorzitter van de Fairtrade werkgroep, uit. “Zaterdag verzorgen wij bij de Renkumse Molen koffie, thee en fairtrade beleg op de pannenkoeken, met steun van Renkumse winkeliers. Hiermee laten we zien dat eerlijke handel zowel betrekking heeft op voedingsmiddelen die alleen van ver weg kunnen komen als op producten van heel dichtbij.”

Bij de Renkumse Molen hopen ze op veel bezoekers, die een kijkje komen nemen in de net gerestaureerde molen. “De hele dag door verzorgen de molenaars en vrijwilligers rondleidingen en vertellen we over de molen,” laat Thijs Aardema, secretaris Stg. Expl. Renkumse Molen, weten. “De molen is weer geheel maalvaardig gerestaureerd en onderin de molen zijn dan ook diverse meelsoorten te koop. We laten dit ambacht graag aan iedereen proeven door tussen 12:00 en 14:00 uur pannenkoeken te bakken.”

De Renkumse Molen is zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur te bezichtigen. Vanaf 11:00 uur is er koffie en thee en toelichting door de Fairtradewerkgroep. Beiden verzorgen van 12:00 tot 14:00​​ uur pannenkoeken.