Jubileum 10 jaar "De Renkumse Molen"

Klik op de afbeelding om het programma te vergroten

De Renkumse molen bestaat in april tien jaar

Burgemeester Schaap opent de feestelijke maand op 6 april om 10.00 uur.

Dit jaar bestaat de gerestaureerde en herbouwde Renkumse molen 10 jaar. De aftrap voor dit 10 jarig bestaan heeft plaatsgevonden met een spectaculaire lichtshow op 3 februari. In de afgelopen 10 jaar is duidelijk geworden dat de Renkumse molen een prominente plaats heeft gekregen. Vaker gezegd, het is een icoon voor de gemeente Renkum en daar wordt door een grote groep vrijwilligers heel hard aan gewerkt.

Op drie achtereenvolgende zaterdagen, 6, 13 en 20 april, worden er voor jong en oud activiteiten rondom de molen georganiseerd. Op de eerste dag van de feestmaand vinden er de gehele dag optredens plaats van koren en muziekverenigingen. Voor de kinderen is Joris, de clown en ballonnenman aanwezig, is er gratis ijs en pannenkoeken en zijn er proeverijen van producten van de molen. Ook vindt er een kleine loterij plaats met mooie prijzen.

Speciaal voor het jubileum heeft molenaar Erik van Ark een fotoboek gemaakt met detailfoto’s van de molen die je bij een bezoek niet direct waarneemt maar essentieel zijn voor een korenmolen. In het boek worden ook de geschiedenis en het maalproces beschreven. Daarnaast zijn er recepten opgenomen die gemaakt zijn met producten uit de Renkumse molen.

Aan Burgemeester Schaap wordt het eerste exemplaar van het jubileumboek overhandigd.

In de achter ons liggende maanden hebben leden van de Camera Club Oosterbeek aan hun ‘Molenproject’ gewerkt. Het ‘Molenproject’ is een van die thema’s die fotografen uitdaagt in hun ontwikkeling als fotograaf en tevens een om-niet-bijdrage leveren aan onze verbondenheid met de regio. De deelnemende fotografen hebben verschillende ‘gezichtspunten’ gebruikt om alles wat de ‘molen’ in de brede betekenis betreft weer te geven. Aan bod komen de techniek van de molen, de vele (handen van de) vrijwilligers die de ‘molen’ in standhouden, de educatieve bijdrage van de ‘molen’, de keten van malen tot brood etc. Dank aan de fotografen en het projectteam van CCO wat met de foto’s ondersteuning biedt aan de viering van het 10-jarig bestaan van de gerestaureerde molen in Renkum.

De hele maand april wordt in de molen een foto-expositie gehouden waar de prachtige werken van CCO worden tentoongesteld. Daarnaast worden werken van het molenproject geëxposeerd bij vier winkeliers in Renkum:

  • Bloemsierkunst “De Oranjerie” aan de Europalaan
  • Brood- en banketbakkerij Kranen aan de Kerkstraat
  • Woon- en Tuinwinkel Loenen aan de Groeneweg
  • Voormalige Goedhart Textielwinkel (naast de Bruna) in de Dorpsstraat
Klik op de afbeelding om te vergroten