Krijgt Renkum een draaiende molen?

Welkom op de website van de Renkumse Molen! Via dit medium willen we iedereen op de hoogte houden over het plan om de incomplete Renkumse Molen volledig maalvaardig te herstellen. Houdt deze website dus goed in de gaten. Om het je makkelijk te maken kan je de molen volgen op Facebook, Twitter en YouTube.

Kruispunt Kerkstraat/Groeneweg/Molenweg in 1932 en in 2012 (oktober 2012)

Wanneer start de restauratie?
Dit is de meest gestelde vraag in de afgelopen weken. Eigenlijk is alles bijna rond. Zo ligt het renovatieplan klaar, staat de restaurateur in de startblokken en is er een stichting in oprichting. Ook zijn er via Vereniging De Hollandsche Molen meerdere gegadigden om de molen te komen draaien als vrijwillig molenaar.

Subsidie gemeente Renkum
Maar, we wachten nog op de definitieve beslissing van de gemeente voor de toezegging van € 50.000,- subsidie. Alleen met die subsidie krijgen we ook € 50.000,- van de provincie en kunnen we de € 350.000,- subsidie van het Rijk veiligstellen, door vóór 1 april 2013 met de restauratie te starten (en dat is geen 1 april-grap).

Ondernemingsplan
Onze plannen en ambities kan je lezen in het ondernemingsplan dat we naar de gemeente hebben gestuurd. In het artikel van woensdag 17 oktober in de Hoog en Laag zijn we hier ook over geïnterviewd. Vóór begin december 2012 hopen we meer te weten van de gemeente.

Reageer en ‘like’ ons
Laat weten of jij ook wilt dat de molen wordt gerestaureerd. Stuur je reactie via ons contactformulier of ‘like’ onze Facebook-pagina en deel het met al je vrienden!