Restauratie Renkumse Molen augustus-oktober 2013

De restauratie van de Renkumse Molen ligt goed op schema. Na de bouwvakantie van molenbouwer Adriaens Molenbouw is de stelling (houten omloop) voltooid. Op de super stevige stelling is Renkum mooi van de bovenkant te zien! Sinds de stelling af is, zijn er al weer veel mensen komen kijken.

Kap en wieken
De septembermaand heeft de molenbouwer gebruikt om in zijn werkplaats in Weert te werken aan het in elkaar zetten van de kap. Op dit moment is voorzien dat de naar schatting 15 ton zware kap op 30 oktober op de molen wordt gehesen. Dit zal dan ook een bijzondere dag worden voor het restauratieproject van de Renkumse Molen.

Woensdag 30 oktober
Vanwege de veiligheid is het terrein van de molen tijdens de hijswerkzaamheden op 30 oktober niet te betreden. Vanaf de openbare weg zullen de werkzaamheden echter goed zichtbaar zijn. Het hijsen van de kap is wel afhankelijk van het weer. Bij regen of wind worden de werkzaamheden verplaatst.

In elkaar zetten
Sinds dinsdag 15 oktober zijn de eerste onderdelen van de kap in Renkum gearriveerd. De kap wordt naast de molen in elkaar gezet en is dan ook van dichtbij te bewonderen. Veel Renkummers zijn de kap al komen bekijken. De kap is sinds vrijdag spatwaterdicht.

Binnenkort meer!
Zodra de kap is gehesen laten we weer van ons horen. Vol de werkzaamheden via onze website, op Facebook, Twitter of via onze fotostream op Flickr.

Vriend of Donateur worden van de molen? Lees meer en kom het formulier bij de molen inleveren!