VDD: “Volgende stappen kunnen worden gezet”

Vorige week stemde de VVD voor de motie van de molen. Samen met vier andere partijen waren zij één van de opstellers van het document. Marjolijn Pols, fractievoorzitter van de VVD in Renkum, vertelt dat haar partij vindt dat je alles in het werk moet stellen om karakteristieke punten in de dorpen van de gemeente Renkum te behouden.

Marjolijn Pols, fractievoorzitter VVD Renkum

Veel tijd en moeite
“Daar hoort een in vol ornaat opgetuigde Renkumse Molen ook bij,” vertelt Pols. “Voor ons een hele goede reden om de motie te steunen. Ik heb de zaak op de voet gevolgd en er is achter de schermen wel enig werk verricht – voor de schermen trouwens ook – om het voor elkaar te krijgen. Met name ons fractielid Eduard Schoevaars heeft er veel tijd en moeite aan besteed.”

Lijkt eenvoudig
Marjolijn denkt niet dat er zonder de inzet van haar fractiegenoot het zelfde resultaat geboekt zou zijn. “De VVD was uiteraard kartrekker van de ingediende en aangenomen motie. Dat lijkt allemaal heel eenvoudig als het op papier staat, maar er zijn vele uren in gaan zitten om alle noodzakelijk elementen bij elkaar te krijgen.”

Steun
“Het is dan prettig als andere partijen het voorstel ook steunen,” geeft Pols aan. “Anders heb je natuurlijk nog niets. Jammer dat GroenLinks het er bij liet zitten. Wij begrepen daar echt niets van.”

Geen bezuinigingen op iets anders
“Het subsidiebedrag is beschikbaar zodra dat nodig is, legt Marjolein uit. “Zoiets wordt niet meteen overgemaakt. Er hoeft niet bezuinigd te worden op iets anders, want er is binnen de gemeentelijke middelen een pot ‘co-financiering’ en daar zat nog voldoende in.”

Volgende stappen
“Of de molen daadwerkelijk gerestaureerd gaat worden is niet iets dat wij als gemeente in de hand hebben. De initiatiefgroep is nu aan zet en zal op grond van het feit dat de financiën rond zijn nu de volgende stappen moeten zetten om de juiste instanties in te schakelen.” Pols gaat er vanuit dat daar geen problemen zouden moeten ontstaan.

Officiële opening
“Het zal overigens nog wel enige tijd vergen voordat iemand het lint kan komen doorknippen voor de officiële opening.”