Over onze organisatie

Molenaars en bestuur

Al het werk binnen Stichting Exploitatie Renkumse Molen wordt gedaan door een groep enthousiaste vrijwilligers. Zij zetten zich sinds de restauratie van de molen, week in week uit, met hart en ziel in om de molen draaiende te houden. Deze vrijwilligers voorzien iedereen van alle informatie over onze molen en ook verzorgen zij de verkoop van ambachtelijke meelproducten in onze molenwinkel. Dit gebeurd voornamelijk op zaterdag. Onze zeer bedreven en vrijwillige molenaars zijn dan ook in de molen te vinden. Ze geven rondleidingen, en ze laten de molen, mits er genoeg wind is natuurlijk, ook echt letterlijk draaien!

Op de achtergrond, vormt een groep toegewijde vrijwilligers het bestuur, en verzorgen de organisatie van activiteiten en verzamelt de financiële middelen voor de operationele kosten en het duurzaam onderhoud van de Renkumse molen. 

Onze molenaars:
Mees van Norden
Erik van Ark
Hans Willemsen
Jaap van Genderen

Bestuur:
Harm Schonewille (voorzitter)
Wibby Dijkstra (secretaris)
Dick Goedhart (penningmeester)
Ineke Rus (algemeen bestuurslid)
Ayleen Bijlsma (algemeen bestuurslid)

Eigenaar:
Dennis van der Wal

ANBI status

De Renkumse molen is aangemerkt als ‘algemeen nut beogende instelling’ en bezit de culturele ANBI-status. Donateurs hebben hierdoor een extra belastingvoordeel. Deze extra aftrek wordt toegepast over maximaal € 5.000 van de aan culturele instellingen gedane giften. Meer informatie is hier bij de belastingdienst te vinden.