Vegan Renkumse Molenkoek

Ingrediënten

Instructies

  1.           Meng twee eetlepels gebroken lijnzaad met twee eetlepels lauwwarm water. Laat dit zeker 20 minuten staan totdat het een gelei-achtige textuur krijgt. Dit maakt samen ongeveer 40 gram lijnzaad-ei.
  2. Maak de boter zacht, en meng samen met de mix en het lijnzaad-ei goed door elkaar. Het deeg moet goed bij elkaar houden, maar kan kruimeliger aanvoelen dan koekjesdeeg met kippenei.
  3. Verspreid het deeg in een springvorm van 22 tot 28 cm. Maak de bovenkant mooi glad met een lepel.
  4. Bak voor 25-30 minuten in een voorverwarmde oven om 170 graden gaar.
  5. Laat de molenkoek vervolgens eerst vijf minuten afkoelen en snij dan met een scherp mes in stukjes.
 
Ook heel lekker als losse koeken! Dan is de baktijd ook korter.
 
Eet smakelijk!
 
 

*Verkrijgbaar in de Renkumse Molen!